Facebook ervan beschuldigd camera's van mobiele telefoons te gebruiken om Instagram-gebruikers te bespioneren

18 Sep 2020

Facebook ervan beschuldigd camera's van mobiele telefoons te gebruiken om Instagram-gebruikers te bespioneren

Instagram en het moederbedrijf Facebook worden aangeklaagd wegens het naar verluidt bespioneren van gebruikers met hun mobiele telefooncamera's.

De rechtszaak werd donderdag ingediend bij een federale rechtbank in San Francisco door een Instagram-gebruiker uit New Jersey Brittany Conditi die beweerde dat Facebook toegang heeft tot mobiele camera's terwijl gebruikers de app gebruiken "om lucratieve en waardevolle gegevens over zijn gebruikers te verzamelen waartoe het anders geen toegang zou hebben."

"Door extreem persoonlijke en intieme persoonlijke gegevens te verkrijgen. op hun gebruikers, ook in de privacy van hun eigen huis, [Facebook] in staat is om hun advertentie-inkomsten te vergroten door zich meer dan ooit tevoren op gebruikers te richten ", aldus de rechtszaak.

" Bijvoorbeeld, [Facebook is ] in staat om in realtime te zien hoe gebruikers reageren op advertenties op Instagram, waardoor ze uiterst waardevolle informatie aan de adverteerders verstrekken. "

De rechtszaak komt na berichten die deze zomer naar voren kwamen dat een Instagram-bug de bedrijf voor toegang tot iPhone-camera's, zelfs als ze werden niet actief gebruikt. Facebook zei destijds dat ze bezig waren met het aanpakken van de bug.

Deze zomer werd Facebook ook aangeklaagd in een class action-rechtszaak vanwege het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie. Facebook bood uiteindelijk $ 650 miljoen aan als schikking.

Facebook reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van The Hill.