Bekijk een demo van de nieuwe opvouwbare telefoon van Royole, die te koop is voor ongeveer $1.500

22 Sep 2020

Bekijk een demo van de nieuwe opvouwbare telefoon van Royole, die te koop is voor ongeveer $1.500

's Werelds eerste commercieel verkrijgbare telefoon met opvouwbaar scherm is niet gemaakt door Samsung, Huawei of Motorola - het was de Royole Flexpai, een apparaat dat we "charmant verschrikkelijk" noemden. Maar in maart beloofde Royole het idee te verfijnen met de nieuwe FlexPai 2, en het bedrijf lanceert die telefoon vandaag formeel in China vanaf 9.988 yuan, of ongeveer 1.471 dollar.

En hoewel het bedrijf tegenwoordig meestal alleen renders deelt in plaats van foto's, kun je een demo van de telefoon zien na ongeveer 38 minuten na de presentatie van het bedrijf:

Het ziet er redelijk strak uit? Met een dikte van 6,3 mm (12,8 mm opgevouwen) is hij lang niet zo dun als de Microsoft Surface Duo met twee schermen, maar hij klinkt dunner dan het frame van 6,9 mm van de Samsung Galaxy Z Fold 2 (inclusief de camera) en het uitpuilende gevouwen scharnier van 16,8 mm . Royole beweert dat het nieuwe, speciaal ontworpen scharnier 'geen opening' heeft, wat blijkbaar PR-spreek is voor een zeer kleine opening van 1 mm of zo.

Dat 7,8-inch scherm is misschien een zwakke plek: Royale zegt niets over glas, dus het is vermoedelijk van plastic - en met een iets lagere resolutie van 1920 x 1440 dan zijn Samsung en dubbel scherm Microsoft rivalen. Tegenwoordig is dat een behoorlijk groot scherm voor die paar pixels. En natuurlijk hebben we het over een enkel, volledig zichtbaar scherm dat u in tweeën vouwt, met niets te zeggen aan de andere kant van de telefoon.

De rest van de specificaties lijken redelijk concurrerend: een vlaggenschip Qualcomm Snapdragon 865-processor; 8 GB of 12 GB RAM; 256 GB of 512 GB opslag, een 4450 mAh-batterij en 5G-ondersteuning, met een reeks van vier camera's (64 MP breed, 16 MP ultrabreed, 8 MP met 3x optische zoom en een 32 MP 'portret'-camera voor selfies, hoewel alle vier de camera's naar u toe gericht zijn hoe dan ook). Er zijn ook een paar stereoluidsprekers, twee simkaartsleuven, Wi-Fi 6 en snel opladen via USB-C.

Afgezien van de duurzaamheid van scharnieren en schermen - het bedrijf beoordeelt het op 1,8 miljoen bochten, maar buigtests zijn nooit het hele verhaal - de grootste vraag is waarschijnlijk de software, die eerder de achilleshiel was van meer dan één opvouwbare telefoon.

Daar belooft Royole dat zijn ‘waterOS 2.0’ het scherm intelligent over meerdere apps zal splitsen, je ertussen kunt slepen en neerzetten, en door het gevouwen scherm te gebruiken, kunnen jij en je fotografieonderwerp het perfecte portret op één lijn brengen. waterOS 2.0 is gebaseerd op Android 10, zegt het bedrijf.

We zullen meer gedachten hebben als we een echte telefoon kunnen uitproberen; Ondertussen is hier de productpagina van het bedrijf. Het model van 12 GB / 512 GB kost 11.588 yuan, of ongeveer $ 1.707.