Apple onthult op 13 oktober informatie over 5G-iPhone

06 Oct 2020

Apple onthult op 13 oktober informatie over 5G-iPhone

Apple plande een media-evenement op 13 oktober uit de verwachting dat het een of meer nieuwe iPhones zou onthullen die ultrasnelle 5G draadloze technologie gebruiken.

Het evenement komt een maand nadat Apple enkele fans had teleurgesteld met een September-evenement dat nieuwe servicebundels onthulde, maar geen nieuwe smartphone.

Apple, dat gewoonlijk nieuwe iPhones onthulde voorafgaand aan de feestdagen, heeft gezegd dat verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van de pandemie zijn plannen voor productlanceringen per een aantal weken.

Een bericht op de website van Apple bevat geen specifieke aanwijzingen, maar bevatte de boodschap "Hallo, snelheid" als duidelijke verwijzing naar de snellere draadloze netwerken die in veel delen van de wereld worden geïntroduceerd.

"Over de hele linie zien we een stijging van de productie en een opgekropte vraag naar de lei van iPhone 12-modellen (in verwachting van 4 nieuwe modellen) die volgende week tijdens dit lanceringsevenement zullen worden onthuld," zei Daniel Ives op Wedbush Securities.

Ives zei dat hij een sterke vraag verwacht naar de nieuwe handsets met consumenten die oudere modellen willen upgraden.

"Belangrijk is dat met onze schatting dat 350 miljoen van de 950 miljoen iPhones wereldwijd momenteel een upgrade mogelijk maken, we denken dat dit zich zal vertalen in een ongekende upgrade cyclus, "zei hij in een notitie voor klanten.

Het nieuws komt nadat Google twee nieuwe smartphones met 5G draadloze mogelijkheden heeft onthuld onder het Pixel-merk, dat het mobiele Android-systeem laat zien maar een beperkt marktaandeel heeft.

De Pixel-handsets van Google hebben positieve recensies gewonnen voor hun krachtige camera's en geïntegreerde kunstmatige intelligentie, maar zijn er niet in geslaagd de top van de smartphonemarkt te veroveren die wordt gedomineerd door Samsung, Apple en Huawei uit Zuid-Korea.

De totale smartphoneverkopen waren in het tweede kwartaal met 16 procent gedaald, volgens onderzoeksbureau IDC, uit wiens onderzoek bleek dat Huawei de markt leidt voor Samsung, Apple en de Chinese bedrijven Xiaomi en Oppo.