5 redenen om een telefoonverzekering af te sluiten

16 Jun 2021

5 redenen om een telefoonverzekering af te sluiten

Mobiele telefoons zijn zo belangrijk geworden in het dagelijks leven dat ze onmisbaar zijn. Naast dat ze onmisbaar zijn geworden is de prijs van een mobiele telefoon ook enorm omhoog gegaan. Tegenwoordig kost de gemiddelde telefoon rond de €500 en zijn de populairste telefoons rond de €1000.

1. Een nieuwe telefoon kopen kost veel geld

Als je onverwachts een nieuwe telefoon moet kopen omdat je huidige telefoon kapot is gegaan dan is dat een hoop geld. Voor veel mensen is dit niet even op te hoesten en daarom kan je maar beter verzekerd zijn zodat je niet onverwachts veel geld moet uitgeven.

2. Telefoonverzekering is betaalbaar

Een telefoonverzekering is betaalbaar en heb je al voor €6,99 per maand. Doordat een telefoonverzekering zo goed betaalbaar is is het daarom ook handig om er een te nemen. Wanneer er iets kapot gaat aan je telefoon kan je het daardoor makkelijk laten repareren zonder onnodig veel kosten te maken.

3. Een telefoonmerk dekt alleen softwarefouten en mechanische defecten

Als je bijvoorbeeld een Apple Iphone koopt dan verzekert Apple alleen softwarefouten en mechanische fouten. Indien je telefoon kapot valt of er gaat iets anders mis met je telefoon dan zal Apple dit niet dekken.

4. Directe vervanging

Bij het afsluiten van een telefoonverzekering heb je ook het voordeel dat je telefoon direct vervangen wordt voor een vervangend toestel. Je vult een schadeformulier in en ontvangt binnen 24 uur reactie om een vervangend toestel te krijgen indien dat nodig is. Het ook zijn dat je direct een nieuwe telefoon ontvangt.

5. Geen onnodige stress

Met een telefoonverzekering voorkom je onnodige stress. Je kan gerust buiten rondlopen zonder bang te zijn dat je telefoon kapot gaat of gestolen wordt. Veel mensen denken dat een verzekering onnodig is maar met het kiezen van een telefoonverzekering neem je ieder geval geen risico. Dit gevoel kan al belangrijk genoeg zijn om je telefoon te verzekeren.